Rusi proglašeni najgorim turistima

Tekst: Z.J.
Foto: Wikipedia

BRITANSKI portal koji obrađuje teme vezane uz turizam, na temelju provedene ankete, proglasio je Ruse najgorim turistima. Prema dosadašnjim anketama, provedenima ranijih godina, Rusi su ove sezone s čelne pozicije skinuli Nijemce. U anketi Real Holiday Reportsa je sudjelovalo 1.000 Britanaca koji su ljetne praznike proveli u inozemstvu. Britanci su Ruse nazvali razmetljivima i glasnima, "oni psuju i podriguju, guraju se preko reda i kradu ležaljke, pojeli bi i rođenu majku a obučeni su užasno!" Britanci koji su sudjelovali u anketi su svoje godišnje odmore provodili u Španjolskoj, Francuskoj, Cipru, Malti, Italiji, Turskoj, Grčkoj i Portugalu.

Rusi - bogati divljaci

Među najvećim zamjerkama na račun "nepristojnih i napasnih" Rusa, Britanci su naveli:

1. Odnose ležaljke za sunčanje u sobe kako bi ujutro imali slobodno mjesto pored bazena,
2. Jedu ogromne količine hrane, a i odnose hranu u vrećicama
3. Razmeću se novcem uvjeravajući osoblje hotela da im danonoćno moraju biti na usluzi zbog toga
4. Podriguju i govore prostote uz hotelske bazene i barove
5. Odjeveni su kao "svrake", većinom su u trenirkama, ali su okićeni velikim količinama zlata
6. Guraju se preko reda u restoranima i trgovinama

Djelatnik u turizmu Gary Hewitt je rekao da je njegov turski hotel preplavljen Rusima. Prema njegovim riječima, "Rusi su prvi put otkako je Rusija postala 'bogata' zemlja krenuli na godišnje izvan zemlje i jednostavno ne znaju kako se ponašati".

Rezultati ankete su rekli da su Rusi najomraženiji turisti s 33 posto glasova, na drugome mjestu se nalaze Nijemci sa 30 posto. Britanci i Francuzi su sakupili po 10 posto glasova, a Nizozemci pet posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara