Rusija četvrta po broju ubijenih novinara i boraca za ljudska prava, EU zabrinuta

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

HERMAN Van Rompuy, predsjednik Europskog vijeća, na današnjem Rusija-EU summitu, koji se održao u Rostovu na Donu, a na kojem su sudjelovali ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso, kazao je kako je Europa zabrinuta zbog položaja ruskih boraca za ljudska prava i novinara.

Naime, prema podatcima Odbora za zaštitu novinara, Rusija je četvrta na popisu najsmrtonosnijih zemalja u svijetu za novinare, a ispred nje su Irak, Filipini i Alžir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusi za ukidanje viznih ograničenja za EU

"Razgovarat ćemo o svemu što karakterizira vezu između Rusije i EU-a. Teme razgovora na summitu bit će ekonomija, globalna i europska sigurnost, regionalni problemi i, naravno, razgovarat ćemo o iranskom nuklearnom programu te afganistanskom, pakistanskom i bliskoistočnom mirnodobnom procesu", kazao je Medvjedev.

Također je kazao da je predao nacrt sporazuma o ukidanju viznih ograničenja između Rusije i EU-a. "Nadam se da je to prvi kamen u temelju odluke o ukidanju viznih ograničenja", kazao je ruski predsjednik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara