Rusija nije optimistična glede razgovora o S. Koreji

RUSKI pregovarač na razgovorima u Pekingu o sjevernokorejskoj nuklearnoj krizi izjavio je u srijedu da nije optimističan nakon što su Washington i Pjongjang već na samom otvaranju sastanka iznijeli oštre zahtjeve, javile su ruske novinske agencije.

"Ne bih rekao da sam vrlo optimističan", rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksander Losjukov, a prenio je Interfax.

"Situacija je prilično osjetljiva. To prije svega ima veze s kontaktima između američkih i sjevernokorejskih izaslanstva. U ovom trenutku nema osnova za izjavu da su razgovori propali", kazao je on.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik Sjeverne Koreje rekao je na pregovorima da Pjongjang ne posjeduje nuklearno oružje niti ima planove za razvijanje takvog oružja, javio je Itar-Tass. No zamjenik sjevrnokorejskog ministra vanjskih poslova Kim Yong-il je izjavio da će Pjongjang razviti "još snažnije sredstvo zastrašivanja" ne budu li njegovi zahtjevi ispunjeni.

"Dosad su zemlje iznijele niz preliminarnih zahtjeva koji blokiraju razvoj razgovora", rekao je Losjukov.

Sjeverna i Južna Koreja, SAD, Japan, Kina i Rusija započeli su u srijedu pregovore s ciljem smirivanja krize oko sjevernokorejskog nuklearnog programa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara