Rusija poslala dodatne policijske snage da čuvaju nuklearna postrojenja

RUSIJA je u srijedu poslala dodatne policijske snage kako bi štitile desetke nuklearnih postrojenja širom zemlje nakon samoubilačkog napada u Moskvi i nakon što su militanti zauzeli jednu školu na jugu zemlje, rekao je glasnogovornik Ruske agencije za atomsku energiju.

Zemlja koja je iza SAD-a druga nuklearna sila svijeta, našla se na udaru kritika iz svijeta da mora učiniti više kako bi od napada zaštitila nuklearna postrojenja izgrađena još u doba SSSR-a.

"Nakon posljednjih terorističkih napada, službe sigurnosti odlučile su poslati dodatne snage ministarstva unutarnjih poslova na sva nuklearna postrojenja u zemlji", rekao je isti izvor, ali nije želio precizirati o kojem je broju policajaca riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema njegovim riječima, vlada je izdala naredbu neposredno nakon što su militanti zauzeli školu u Sjevernoj Osetiji, koja graniči s Čečenijom, pri čemu su uzeli kao taoce gotovo 200 ljudi, i samoubilačkog napada bombom u kojem je u utorak u središtu Moskve poginulo deset ljudi.

Nuklearni reaktori vrlo su zanimljiva meta teroristima zato što se atomsko gorivo, koje se čuva u mnogim postrojenjima, može koristiti u nuklearnim bombama.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara