Rusija poslala vojna pojačanja na granicu Gruzije i Abhazije

UNATOČ upozorenjima koja su stigla iz NATO-a i SAD-a Rusija je poslala dodatne vojne snage na granicu pobunjene gruzijske pokrajine Abhazije.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane potvrdio je da se vojnici raspoređuju na granici Abhazije i Gruzije gdje se već nalazi oko dvije tisuće pripadnika ruskih mirovnih snaga. Nije potvrđen točan broj novih trupa, ali glasnogovornik je kazao kako nije poslano više vojnika nego što je predviđeno mirovnim sporazumom između Gruzije i Abhazije koji je potpisan 1994. godine, javljaju ruski mediji.

Gruzijsko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je svoje nezadovoljstvo ovim potezom Rusije i tvrdi kako je ovim prekršen sporazum koji predviđa da Rusija za slanje dodatnih trupa mora dobiti gruzijsko dopuštenje. Rusija, pak, tvrdi kako je dobila informacije da Gruzija planira napad na Abhaziju, te je zbog toga odlučila postrožiti sigurnosne mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzija se brani tvrdnjama da Rusija želi pripojiti Abhaziju, čiji pobunjenici preživljavaju upravo zahvaljujući ruskoj pomoći.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara