Rusija: Upotreba sile protiv Iraka neutemeljena, potrebna suradnja

MOSKVA još ne vidi osnove za upotrebu sile protiv Iraka te se zalaže da se UN-ovim inspektorima omogući više vremena za obavljanje posla, a istodobno ruskoameričku suradnju u borbi protiv terorizma i neširenju oružja za masovno uništenje smatra ´imperativom´, izvijestilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

´Vođeni smo načelima međunarodnog zakona i prerogativima UN-ova Vijeća sigurnosti te, kako smo već naglasili, ne vidimo osnove za upotrebu vojne sile´, kazao je glasnogovornik ministarstva Aleksander Jakovenko.

´Politički i diplomatski potencijali još nisu iskorišteni i vjerujemo da bi se inspektorima trebala dati još jedna prilika da nastave posao´, kazao je Jakovenko.

´Izravnu rusko-američku suradnju smatramo imperativom u rješavanju zajedničkih zadaća, čija je svrha zajamčiti sigurnost i stabilnost u cijelom svijetu´, rekao je ruski glasnogovornik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da je Rusija ´spremna pažljivo saslušati i analizirati

dodatne informacije koje bi državni tajnik Colin Powell trebao predstavtiti Vijeću sigurnosti´ 5. veljače.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara