Rusija upozorava Srbiju: Ulaskom u NATO priznat ćete Kosovo

Tekst: S.C.H.

RUSKI veleposlanik u Srbiji Aleksandar Konuzin upozorio je Srbiju kako će činom ulaska u NATO savez i formalno priznati neovisnost Kosova, jer ta vojna organizacija Kosovo ne smatra dijelom teritorija Srbije.

Konuzin je u intervjuu portalu "Econom:east" otvoreno kazao kako na odnos Rusije sa ostalim državama vrlo jak utjecaj ima i činjenica jesu li one članice NATO-a ili nisu, upozoravajući tako Srbiju da bi, ako nastavi inzistirati na ulasku u NATO, mogla ugroziti tradicionalno čvrste veze sa Moskvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"NATO ima dosta određen stav o Kosovu i ako pristupate organizaciji koja smatra da je Kosovo nezavisna država, to znači da i vi dijelite takav stav" kazao je Konuzin.

On je rekao kako Srbija sama treba odlučiti želi li postati članica NATO-a i u toj se odluci na nju ne smije vršiti nikakav pritisak izvana, no složio se sa stavovima dijela političkog vrha u Srbiji, prema kojima o eventualnom ulasku uzemlje u NATO treba raspisati referendum i o tome zatražiti suglasnost srpskog naroda

"NATO je 1999. godine bombardirao čitavu zemlju i svaka obitelj u Srbiji ima svoje mišljenje o tome kakav odnos treba imati prema ovoj organizaciji. NATO smatra da je situacija na Kosovu već stabilna i smanjuje prisutnost KFOR-a, a postojanje ovih snaga nije u skladu sa Rezolucijom 1244. Samo naivni ljudi vjeruju NATO-u" rekao je Konuzin u intervjuu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara