Ruska mornarica potopila gruzijski raketni čamac

Ruska mornarica potopila gruzijski raketni čamac

BRODOVI ruske ratne mornarice su danas u Crnom moru potopili gruzijski raketni čamac, javljaju ruski mediji, a prenosi BBC.

Rusko Ministarstvo obrane tvrdi da su dva gruzijska raketna čamca prije toga ispalila projektile na brodove Crnomorske flote koje vrše blokadu gruzijske obale.

Ruska mornarica je ranije objavila kako u se u vodama odmetnute gruzijske pokrajine Abhazije nalazi njena eskadra na čelu s raketnom krstaricom "Moskva".

Igor Digalo, časnik ruske mornarice, kasnije je objavio da je riječ o četiri gruzijska broda koja su narušila tzv. zonu sigurnosti koju je bila proglasila ruska flota. Nakon što je jedan od brodova uništen, tri su se vratila u luku Poti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzijska ratna mornarica u svom sastavu ima 20 brodova, od kojih se najjačim smatraju raketni čamci "Tbilisi", sagrađen 1999. u Ukrajini, te "Dioskuria" (na slici), sagrađen 1971. u Francuskoj i kupljen 2004. od Grčke.

Ukoliko se za ovu vijesti ispostavi da je točna, riječ je o prvoj pomorskoj bitci između dviju ratnih mornarica u 21. stoljeću.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara