Ruska TV objavila snimke britanskih špijuna u Moskvi?

Ruska TV objavila snimke britanskih špijuna u Moskvi?
RUSKA državna sigurnosna agencija, FSB, optužila je britanske diplomate za špijuniranje u Moskvi, objavio je BBC News.

Tvrdnje FSB-a došle su dan nakon što je ruska televizija objavila snimke za koje tvrdi da prikazuju britanske agente kako preuzimaju informacije skrivene u umjetnom kamenu postavljenom na ulici, javio je BBC.

Isti ruska TV kuća tvrdi da je jedan britanski diplomat redovito isplaćivao ruske nevladine udruge. Britansko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je "brigu i iznenađenje", te zanijekalo postojanje bilo kakvih nepriličnih odnosna s ruskim nevladinim udrugama.

Reuters je prenio izjavu neimenovanog dužnosnika FSB-a, koji je kazao kako je "sve prikazano u emisiji bilo istinito i bazirano na obavještajnim podacima".

U dotičnoj TV emisji iznesena je tvrdnja da su četvorica djelatnika britanske ambasade u Moskvi, kao i jedan ruski državljanin, kojeg je navodno unovačila britanska tajna služba, downloadali povjerljive informacije putem odašiljača skrivenog u umjetnom kamenu na svoja palm-top računala. U emisiji je rečeno kako je dotični ruski državljanin kasnije uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neimenovani časnik FSB-a kazao je televiziji kako je umjetni kamen s odašiljačem "apsolutno nova špijunska tehnologija". Isti izvor tvrdi da je jedan od britanskih diplomata-špijuna 30-godišnjak zaposlen u arhivi britanske ambasade.

Snimku prikazanu na ruskoj televiziji možete vidjeti ovdje.

Index.hr/BBC

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara