Ruska vojska ubila 17 militanata u Ingušetiji, dvoje uhićenih zbog terorističkog napada u Moskvi

Foto: AFP

TROJE ruskih vojnika i 17 militanata ubijeno je u sukobu koji je izbio u Ingušetiji, prilikom uhićenja osumnjičenika povezanih s terorističkim napadom na moskovskom aerodromu u kojem je u siječnju 35 osoba smrtno stradalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ruske su vlasti priopćile da su nakon sukoba uhićene dvije osobe. Reuters prenosi da je do pucnjave došlo u selu Verkni Alkun, 40 kilometara južno od glavnog grada Ingušetije, Nazrana. Izvor iz ruske vlade rekao je da je 16 militanata ubijeno u šumi, a jedan je eliminiran u kući u kojoj se pokušavao sakriti.

Državna televizija javila je da su ubijena dva člana federalnih sigurnosnih snaga i djelatnik ministarstva unutarnjih poslova.

Pro-ruske vlasti u Ingušetiji, regiji u kojoj živi većinsko muslimansko stanovništvo, već godinama pokušavaju utišati islamistički separatistički pokret. U sličnim su sukobima već izgubljeni brojni životi. Teroristički napad na moskovski aerodrom, kojeg je izveo 20-godišnji bombaš samoubojica, izazvao je posebno žestoke reakcije, te je ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev tom prilikom poručio da će "likvidirati" teroriste koji su odgovorni za napad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara