Ruski istražitelji pod pritiskom da što prije otkriju tko stoji iza napada u Moskvi

RUSKI se istražitelji u srijedu nalaze pod pritiskom da što prije otkriju tko stoji iza samoubilačkog napada izvedenog dan ranije u Moskvi u kojem je ubijeno 10, a ranjena 51 osoba.
Ruski dužnosnici zasad javno nisu iznosili nikakve optužbe, ali napad žene samoubojice ima obilježje akcije čečenskih pobunjenika.

Jučerašnji napad u Moskvi zbio se samo tjedan dana nakon što je 90 ljudi poginulo u gotovo simultanom obaranju dvaju ruskih civilnih zrakoplova za koje ruski dužnosnici optužuju čečenske teroriste.

Bomba napunjena vijcima, čavlima i ostalim šrapnelima eksplodirala je u utorak u Moskvi u blizini postaje podzemne željeznice i trgovačkog centra na samom kraju popodnevne "špice". Napravu je aktivirala žena samoubojica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovornost za napad preuzela je islamska skupina Islambouli brigada i najavila nove akcije protiv "nevjerničke" Rusije. Radi se o istoj grupi koja tvrdi da stoji iza napada na civilne zrakoplove.

Ruski su dužnosnici, međutim, sa skepsom primili to preuzimanje odgovornosti. Smatraju da se radi o varci koja bi istražitelje trebala nagnati da počinitelje traže izvan ruskih granica umjesto u Čečeniji.

Jučerašnji napad unio je dodatnu nervozu među Moskovljane, ionako uznemirene informacijama da se pored dvije Čečenke koje su se nalazile na popisu putnika u srušenim zrakoplovima, još dvije nalaze negdje u gradu.

U srijedu ujutro u Moskvi je evakuirana željeznička postaja Kursk, jedna od najfrekventnijih u gradu, zbog anonimne dojave o podmetnutoj bombi. Ista se pokazala lažnom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara