Ruski istraživač prognozirao jak potres na području Hrvatske, Slovenije i Austrije

Ruski istraživač prognozirao jak potres na području Hrvatske, Slovenije i Austrije
PROGNOZIRANJE serije prirodnih katastrofa u zapadnoj Europi u ovoj i idućoj godini, među kojima i jakog potresa na području Slovenije, Austrije i Hrvatske, što je u ruskim novinama napravio jedan ruski istraživač, "zavođenje je javnosti" i izazivanje nepotrebne panike, ocijenio je za Slovenski radio Renato Vidrih iz slovenskog seizmološkog instituta.

Slovenski mediji prenijeli su vijest dopisnice slovenske Radiotelevizije iz Moskve o članku koji je nedavno objavila "Komsomolskaja pravda" o navodnom istraživanju profesora na sveučilištu u Tuli Olega Martinova po kojem će u Europi ove i iduće godine biti više jakih prirodnih katastrofa, među kojima i orkansko nevrijeme u Velikoj Britaniji, te potres na području Austrije, Slovenije i Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je riječ o istraživaču koji je predvidio i nedavni tsunami u Indijskom oceanu, te poplave, suše i potrese koji su se zadnjih godine dogodili širom svijeta.

"Priroda je nepredvidiva i takve su kvaziznanstvene prognoze besmislene", rekao je Vidrih za Slovenski radio, dodajući da bi takve "kvaziznanstvenike" trebalo i kažnjavati jer izazivaju paniku i zavode ljude.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara