Ruski izbori popraćeni bombaškim napadima uz granicu sa Čečenijom

Ruski izbori popraćeni bombaškim napadima uz granicu sa Čečenijom

RUSIJA danas bira svog novog predsjednika, a situacija na jugu zemlje je i više nego burna, javlja ruska agencija Itar Tass.

Rano jutros su u Hasavjurtu, u blizini granice s Čečenijom, na policijski konvoj bačene dvije bombe. U prvoj eksploziji koja se dogodila u 8.45 prema lokalnom vremenu nitko nije ozlijeđen. Nekoliko minuta kasnije, eksplodirala je i druga bomba. U toj su eksploziji lakše ozlijeđeni policajac i prolaznik.

Izbore u Rusiji osigurava oko 450 tisuća pripadnika policije i vojske, a u Moskvi ih se nalazi oko 24 tisuće. Za praćenje izbora akreditirali su se brojni ruski i inozemni novinari, njih više od dvije tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnje predsjedničke izbore mnogi smatraju pukom formalnošću jer je dosadašnji predsjednik Putin javno odabrao svog favorita - potpredsjednika ruske vlade Dmitrija Medvjedeva, pa se tako u mnogim ruskim medijima mogu pročitati sintagme poput "I nakon Putina - Putin".

Rusi svoj glas mogu dati jednom od četvorice kandidata, no pobjeda Medvjedeva je i više no izvjesna te će, prema procjenama, Putinov kandidat osvojiti oko 70 posto glasova.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara