RUSKI PATRIJARH TRAŽI DA PAPA OSUDI PROZELITIZAM

Patrijarh Ruske pravoslavne crkve Aleksej II. rekao je da papa Ivan Pavao II. treba osuditi katolički prozelitizam ako želi stvoriti uvjete za susret i svoj željeni posjet Moskvi, javila je u četvrtak navečer talijanska televizija RAI. L

"Ne želim susret s Papom koji bi bio samo televizijski događaj, koji ne bi doveo do nekog rezultata. Moramo se susresti i razgovarati o konkretnim problemima i prije svega o prozelitizmu", rekao je Akelsej II.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ruska pravoslavna crkva optužuje katoličku crkvu za prozelitizam, tj. širenje svoga utjeca i povećanje broja katolika na prostorima koji su pravoslavni.

Ivan Pavao II. se večras vratio u Vatikan iz papinskog ljetnikovca u Castelgandolfu, pokraj Rima, gdje je bio od 10. srpnja. Bio je predviđen Papin povratak u Rim u petak, 26. rujna, ali je pomaknut za dan ranije, vjerojatno radi boljeg odmora jer je za subotu na Trgu svetog Petra predviđena misa u spomen na 25. godišnjicu smrti Pavla VI. i Ivana Pavla I. na kojoj će, dakako, sudjelovati Ivan Pavao II.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara