Ruski vodič: Crnogorci su lažljivi i neodgovorni razbojnici

Tekst: Z.J.
Foto: Arhiva

RUSKA kompanija Mirax u novom vodiču o Crnoj Gori Crnogorce naziva, između ostalog, drumskim razbojnicima, pljačkašima, lažovima, lijenčinama i neodgovornim brdskim Slavenima. Autor teksta u vodiču, Vladimir Moisejev, za Crnogorce je napisao i da se na njihovu riječ ne može osloniti, veliki su zaljubljenici u sebe i ne vraćaju novac, prenosi Seebiz.

On kaže i da Crnogorci imaju izraženo samoljublje te da su jako lijeni, što je potkrijepio primjerima. Također, autor navodi da je u Crnogoraca "jedna zanimljiva osobina neodgovornost. Kao što znate, postoji empirijski zakon prema kojem 15 posto snage rješava 85 posto problema. U Crnoj Gori nitko ne pokušava iskoristiti više od tih 15 posto, a većina ni do toga nivoa nikada ne dopre", ocijenio je Moisejev.

Što dalje od Crnogoraca

Kao sljedeću osobinu Crnogoraca, on navodi laž. Navodi da Crnogorci sami čak imaju klasifikaciju ljudi "ovaj drži riječ, a ovaj ne". Prema njegovim riječima, onih koji drže riječ je manje od deset posto.

Na kraju, autor ovog teksta savjetuje da se s Crnogorcima posao odmah završava te da im se ne ostavlja polog, jer oni "ne vole vraćati novac".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara