Ruski zastupnici optužuju Europu za nemire u Ukrajini

RUSKI zastupnici optužili su u petak Europsku uniju, Europski parlament i OESS da dio Ukrajinaca potiču na opasne akcije, riskirajući da izazovu masovne nerede, kaos i podjelu zemlje.

Duma je gotovo jednoglasno (415 glasova za i samo 8 protiv) usvojila rezoluciju u kojoj se kaže da "prate s rastućom zabrinutošću" aktivnost u Ukrajini više predstavnika Europske unije, Europskog parlamenta i organa OESS-a, posebice Ureda za demokratske institucije i ljudska prava.

Oni ne "pridonose stabilizaciji stanja u Ukrajini" i njihov "jednostrani pristup, koji se izražava odsustvom načelnog suda o pritisku bez presedana na vlast od strane pristaša kandidata oporbe, tjeraju de facto radikalni dio ukrajinskog pučanstva na opasne akcije, što bi se moglo pretvoriti u izazivanje masovnih nereda, kaosa i podjele zemlje", tvrde zastupnici.

Po njima, "vanjske snage koje nastoje izvršiti razorni utjecaj na razvoj događaja u Ukrajini nose izravnu odgovornost na njihovo nezakonito ponašanje".

Napokon, zastupnici Dume potvrđuju da je Rusija "živo zainteresirana" da se kriza u Ukrajini riješi demokratskim i ustavnim putem".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara