Ruža Tomašić nakon Cvikova uhićenja: Trebamo nastaviti sa čišćenjem Hrvatske od droge

NAKON što je danas obznanjeno da je u srijedu u Splitu uhićen Jakša Cvitanović Cvik, kojeg je svojedobno prokazala kao vođu narko-grupe na Korčuli, saborska zastupnica Ruža Tomašić u razgovoru za Index je izrazila zadovoljstvo te je pozvala na "čišćenje" Hrvatske od pošasti zloporabe droge.

HSP-ova zastupnica je sa zadovoljstvom potvrdila da je čula informaciju o Cvikovom uhićenju, te je rekla kako se nada da to nije kraj u čišćenju Hrvatske od dilera drogom.

"Svjesna sam da Hrvatska vjerojatno nikada neće biti potpuno čista od droge, ali trebali bi smo nastaviti u tom smjeru da zloporabu droge svedemo na što je moguće manju mjeru." - kazala je.

"Voljela bih, kad smo već započeli na Korčuli, da barem taj otok pokušamo potpuno očistiti od droge i da se ona djeca sada izliječe pa da počnu normalno živjeti. Bilo bi idealno da čitavu Hrvatsku očistimo od droge, ali budući je to nemoguće onda trebamo ići na to da se zloporaba droge svede na najmanju prihvatljivu mjeru." - pojasnila je nekadašnja službenica kanadske policije.

Na pitanje je li do uhićenja Cvitanovića prošlo previše vremena Tomašić izražava pozitivno mišljenje, ali dodaje kako se ne radi o nesposobnosti policije već o ne suradnji uhićenih Cvikovih pomagača s pravosuđem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni nisu htjeli odati podatke o njemu, a naša policija nažalost nema novaca kao policije nekih zemalja u svijetu koje si mogu priuštiti tajne agente koji se onda mogu uvući u narko bande i iznutra policiju opskrbljivati važnim podacima." - pojasnila je Tomašić.

Što se tiče prijetnji koje su joj bile upućivane nakon što je Cvitanovića prokazala kao glavnog korčulanskog dilera, Tomašić kaže kako je nešto prijetnji bilo i u periodu dok se Cvik nalazio u bijegu, no o istima nije željela detaljnije pričati.

"Nekih prijetnji je bilo, ali to je sve sada OK." - ukratko je zaključila na kraju razgovora.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara