S. Bukovac: Da mi se Hebrang ne gadi sigurno bih ga tužila

SLAĐANA BUKOVAC, kćerka razvojačenog hrvatskog branitelja Ivana Bukovca koji se prošlog ponedjeljka ubio aktiviranjem ručne bombe, zatražila je od saborskog zastupnika Andrije Hebranga javnu ispriku zbog tvrdnje kako se njen otac ubio zbog emisije "Latinica" emitirane toga dana, a kojoj je tema bila Tuđmanova ostavština.

"Od Hebranga tražim da se u Saboru ispriča meni i mojoj obitelji zbog izjave da me HRT prisilio da kažem kako se moj otac nije ubio zbog Latinice. Ni u primisli ne bih prodala mrtvog oca kako bih zadržala posao na HRT-u. Ljuta sam i uvrijeđena jer je moj otac u javnosti sveden na neuračunljivog glupana koji se ubio zbog TV emisije" - rekla je HRT-ova novinarka Slađana Bukovac tjedniku Globus.

Podsjetimo, Hebrang je prošlog tjedna u Saboru, prije početka predviđene rasprave o radu HRT-a, izjavio kako je HRT izvršio pritisak na svoju novinarku Slađanu Bukovac, čiji se otac ubio 12. prosinca navečer u Glini aktivirajući ručnu bombu u svome automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT je, tvrdio je Hebrang, tražio od novinarke da demantira tvrdnju kako se njen otac ubio nakon što je pogledao "Latinicu", koja je vrlo kritično i oštro ocijenila politiku Franje Tuđmana, a novinarka je to morala učiniti jer je navodno bila ucijenjena gubitkom posla na televiziji.

"Da mi se zbog izjava koje je dao Hebrang ne gadi, sigurno bih ga tužila. Moj se otac jako identificirao s generalom Gotovinom koji mu je bio idol iz rata, a izopćenost iz društva smatrao je njihovom zajedničkom sudbinom. Gotovina je za njega bio božanstvo, jedino u čemu je pronalazio utjehu. Nakon što je u ponedjeljak gledao čitanje optužnice komentirao je kako se ne sudi samo Gotovini nego svima koji su branili Hrvatsku. Na njegovo psihičko stanje definitivno je negativno utjecalo Gotovinino uhićenje, a ne Latinica" - zaključuje Slađana Bukovac.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara