S predsjednikom Mesićem o gospodarenju hrvatskim rudnim blagom

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Gospodarskog interesnog društva za proizvodnju, preradu i promet mineralnih sirovina (PROMINS-a), priopćio je Ured predsjednika Republike Hrvatske.

Izaslanstvo je izvijestilo predsjednika Mesića o stanju i teškoćama u gospodarenju hrvatskim rudnim blagom te iznijelo prijedloge za poboljšanje i unaprjeđenje te djelatnosti. Osim toga istaknuti su i ključni nedostatci jer nema nacionalne strategije gospodarenja i mineralnim sirovinama, loši su i zastarjeli zakonski propisi u rudarstvu, mineralne su sirovine zapostavljenije u usporedbi s drugim prirodnim bogatstvima, a prisutna je i njihova ilegalna ekploatacija, kaže se u priopćenju.

U ime članica Gospdarskog interesnog društva PROMINS izaslanstvo je zahvalilo predsjedniku Mesiću na pokroviteljstvu proslave 50. obljetnice osnutka i djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U izaslanstvu su bili predsjednik Skupštine i direktor PROMINS-a Zlatko Kufner i Danijel Malenica, predsjednik Strukovnog odbora proizvođača kamena, šljunka i pijeska Josip Mesec i savjetnik Uprave Ignacije Žunec.

Susretu je nazočio i pomoćnik savjetnika predsjednika Mesića za unutarnju politiku Neven Ivak.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara