sabati: varaždinski primjer financiranja pčelarstva model za cijelu hrvatsku

Varaždinska županija počela je prije dvije godine sufinancirati pčelarstvo, a dosad je izdvojila oko 150.000 kuna, rekao je varaždinski župan Zvonimir Sabati, koji je danas ugostio varaždinske i karlovačke pčelare. L

Ističući kako možda i nije riječ o velikom novcu, napomenuo je da sufinanciranje pčelara ipak pokazuje namjeru Varaždinske županije da pomaže razvoju te poljoprivredne djelatnosti.

Ove je godine iz županijskog proračuna za suzbijanje bolesti pčela izdvojeno 35.000 kuna, a za sufinanciranje službe motrenja medenja, koja je osnovana lani, namijenjeno je 15.000 kuna.

Župan Sabati istaknuo je da Županija želi poticati proizvodnju kvalitetnog meda i prehrambenih proizvoda na bazi meda, te da županijski strateški program razvoja pčelarstva obuhvaća i proizvodnju dovoljne količine meda za šire tržište, edukaciju pčelara i marketinšku obradu tržišta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Varaždinski primjer financiranja unapređenja i razvoja pčelarstva mogao bi biti model za cijelu Hrvatsku", istaknuo je Sabati.

Varaždinski i karlovački pčelari, koji već godinama surađuju, danas su obišli i varaždinsku tržnicu, a posjetili su i obiteljska gospodarstva Stjepana Kandije u Selniku Maruševečkom i Franje Balaška u Klenovniku.

(Hina) var sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara