Sabor: Državni ured za reviziju ispitat će privatizaciju Sunčanog Hvara, Vlada stavove ministrice turizma

DRŽAVNI ured za reviziju ispitat će zakonitost privatizacije "Sunčanog Hvara", a Vladi je dan rok da u roku pet dana preispita stavove ministrice turizma Pave Župan Rusković izrečene u saborskoj raspravi o privatizaciji tog turističkog poduzeća.

To uz ostalo stoji u danas prihvaćenim, usuglašenim zaključcima kubova zastupnika vladajućih i oporbenih stanaka vezanih za raspravu o privatizaciji hotelskog poduzeća "Sunčani Hvar" koja je provedena na prošloj saborskoj sjednici.

Sabor je zaključcima obvezao Državni ured za reviziju da preispita zakonitost privatizacije poduzeća "Sunčani Hvar" i da o eventualnim kaznenim djelima obavijesti nadležna tijela.

Vladu je zadužio da predloži koncept upravljanja i privatizacije u turizmu, a u roku 30 dana da Saboru dostavi izmjene Zakona o privatizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po prihvaćenom zaključku Kluba zastupnika HSS-a Vlada će preispitati istup ministrice turizma, za vrijeme saborske rasprave o "Sunčanom Hvaru", a koja je po stavu HSS-a, zastupala stajališta suprotna odlukama Vlade, te da o tome u roku pet dana izvijesti predsjednika Sabora.

Ministrica turizma ustrajavala je da u postupku međunarodnog natječaja i odabira partnera nije bilo pogrešaka, da su slovenske Terme Čatež imale najbolju ponudu, dok je vladino povjerenstvo utvrdilo, a Vlada prihvatila da je propusta bilo i natječaj poništila.

Prihvaćen je i zaključak Odbora za turizam da Vlada u roku 30 dana predloži koncept privatizacije turizma, te podnese izvješće o stanju Društva ACY Opatija.

Prihvaćen je i zaključak Kluba zastupnika Libre, koji su zatražili da Državni ured za reviziju do 1. lipnja podnese izvješće o privatizaciji od 1991. do 2003.

Sabor je donio Zakon o potvrđivanju ugovora o slobodnoj trgovini između RH i SR Jugoslavije, te Odluku o nadzoru sigurnosnih službi RH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara