Sabor idući tjedan o novom predsjedniku Vrhovnoga suda

HRVATSKI sabor idući bi tjedan trebao odlučiti hoće li Ranko Marijan biti novi predsjednik Vrhovnog suda, danas je, naime, u svoj dnevni red uvrstio prijedlog predsjednika Republike o Marijanovu imenovanju.

Suglasi li se Sabor s prijedlogom Stjepana Mesića, Marijan će na dužnosti predsjednika Vrhovnog suda zamjeniti Ivicu Crnića kojemu je mandat istekao 15. svibnja ove godine.

Sabor je ratificirao Okvirni sporazum između Hrvatske i EZ o općim načelima sudjelovanja Hrvatske u programima Zajednice i time stvorio osnove da uz tri sadašnja, Hrvatska koristi i sredstva iz još devet europskih fondova.

Donio je Zakon o biljnom zdravstvu slijedom kojega se u Ministarstvu poljoprivrede treba osnovati uprava za biljno zdravstvo, jedinstveno tijelo za to područje.

Ivana Posavec-Krivec prisegnula je pred Saborom u kojemu će, u SDP-ovim klupama, zamijeniti preminulu Snježanu Bigu-Friganović.

Sabor je prihvatio više izvješća, među kojima i ona o radu pučkog te pravobraniteljica za djecu i ravnopravnost spolova za 2004.

Prihvatio je i izvješća o radu HAZU-a, te Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj, kao i godišnje financijsko izvješće HBOR-a za 2004.

Sabor 14. sjednicu nastavlja u srijedu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara