Sabor: odbačeno više od 200 amandmana na prijedlog državnog proračuna

U nastavku izjašnjavanja o zastupničkim amandmanima na državni proračun za 2003. godinu Vlada i dalje nije prihvatila ni jedan od dvjestotinjak razmotrenih amandmana.

Sjednica Sabora dva je puta prekidana zbog nedostatka kvoruma budući da u Velikoj vijećnici nije bilo potrebnih 76 zastupnika.

Sabor se očitovao o gotovo 240 amandmana, od ukupno 450 koliko su ih podnijeli saborski zastupnici, klubovi i saborski odbori, no do sada ni jedan nije prošao.

Amandmani nisu dobili potporu ni nakon traženja oporbenih zastupnika da se o njima glasuje, a poneke su zastupnici i sami povukli nakon obrazloženja predstavnika Vlade.

Odbijeno je tako 40-ak amandmana IDS-a za poticaj poduzetništva u istarskim općinama.

Valter Drandić (IDS) istaknuo je da se amandmanima željelo ubrzati razvoj Istre, riješiti problem bespravne izgradnje, obeštetiti oboljele od trihineloze i poboljšati malogranični promet.

Zatražio je od Vlade da donese odluke kojima bi se riješilo pitanje vojarni na području Istre i Brijuna za koje, kako je rekao, nije potreban novac.

Odbačeni su i amandmani kojima su zastupnici tražili veća sredstva za vodoopskrbu, sanaciju deponija, skrb o prognanicima, protupožarnu zaštitu, zaštitu kulturnih spomenika, obnovu crkava i škola.

Vlada također nije prihvatila ni amandmane kojima se traži više sredstva za poticaje u poljoprivredi, čemu se oštro usprotivio zastupnik Drago Krpina (HDZ) kritizirajući povećanje sredstva ´za financiranje birokracije u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva´.

Pred Saborom je izjašnjavanje o još dvjestotinjak zastupničkih amandmana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara