Sabor odgodio glasovanje o osnivanju povjerenstva za transkripte i završio s ovotjednim radom

Sabor odgodio glasovanje o osnivanju povjerenstva za transkripte i završio s ovotjednim radom
VOLJOM zastupnika Hrvatski je sabor danas odlučio do daljnjega odgoditi glasovanje o osnivanju istražnog povjerenstva koje bi, po prijedlogu HSP-a, trebalo utvrdili okolnosti curenja transkripata iz Ureda Predsjednika.

Na odgodu je, u ime predlagatelja, pozvao i čelnik HSP-a Anto Đapić, ocijenivši kao ne bi bilo dobro da u radu povjerenstva ne sudjeluju predstavnici oporbenih stranaka, koji su se danas usprotivili osnivanju povjerenstva. Đapić ih je pozvao da do idućeg tjedna usuglase mišljenja i, po mogućnosti, predlože članove za povjerenstvo.

U dnevni red tekuće, 11. sjednice Sabor je uvrstio Vladin prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, o kojemu bi, smatra predsjednik Sabora Vladimir Šeks, zastupnici trebali raspravljati u četvrtak, nakon što svoj posao odrade saborski odbori.

Saborski zastupnici udovoljili su zahtjevu Vlade da se za idući tjedan odgodi rasprava o izmjenama Zakona o zakupu poslovnog prostora, Zakonu o zaštiti prava pacijenata, Zakonu o zaštiti i spašavanju te izmjenama Zakona o slatkovodnom ribarstvu - koje je Sabor raspravio ovoga tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sabor je izglasao Odluku o davanju ovlasti Agenciji za telekomunikacije, kojom se iz registra brišu bivši Zavod i Vijeće za telekomunikacije te omogućava djelovanje novoosnovanoj Agenciji.

Parlamentarna većina nije podržala zaključak HSP-a kojim se Vladu htjelo obvezati da do donošenja proračuna za iduću godinu zastupnicima dade na uvid tajne ugovore o privatizaciji HT-a iz 1998. i 2001.

Ratificiran je Ugovor o zajmu Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kojim se s 40 milijuna eura planira vode u priobalnom području zaštititi od onečišćenja.

Sabor nije prihvatio zaključak HSS-a kojima se predlagala odgoda ratifikacije, kao ni onaj kojim se Vlada trebala obvezati da razmotri smanjenje iznosa u zajmu predviđenog za konzultantske usluge te izvijesti Sabor o tome zašto je tri milijuna eura iz zajma još neraspoređeno.

Zastupnici su prihvatili Godišnje izvješeće o radu Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za prošlu godinu, nakon čega je Sabor zaključio današnje zasjedanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara