Sabor počeo raspravu o izmjenama Izbornog zakona

Hrvatski sabor danas je na početku zasjedanja u prvom čitanju prihvatio Vladin prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, te počeo raspravu o izmjenama Izbornog zakona.

Sabor većinom glasova nije prihvatio prijedlog Kluba HSLS-a da se rasprava o navedenom zakonu proglasi prethodnom, za što se u prošlotjednoj raspravi zalagala većina oporbenih klubova.

Predloženim zakonom obuhvaćeno je daljnje planiranje zdravstvene zaštite građana i utvrđivanje mreže zdravstvene zaštite, na što će moći utjecati jedinice lokalne uprave i samouprave, ali će konačni plan mreže i zdravstvene zaštite utvrđivati Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada predlaže uvođenje trgovačkih društava u mrežu zdravstvene zaštite, što se posebice odnosi na lječilišta, kako bi mogla izaći na domaće i međunarodno tržište.

U Domovima zdravlja predlaže se poboljšati primarnu zdravstvenu zaštitu, osnivanje centara za mentalno zdravlje, dok će na razini županija djelovati jedinstvena hitna pomoć.

Sabor nastavlja rad raspravom o izmjenama Izbornog zakona koji je po hitnom postupku predložio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara