Sabor: Pojedinačna rasprava o Programu pridruživanja EU

POJEDNINAČNOM zastupničkim izlaganjima, Hrvatski sabor popodne je nastavio raspravu o Nacionalnom programu za pridruživanje Europskoj uniji za 2003. .

Za pojedinačnu raspravu prijavilo se 30-ak zastupnika.

Hoće li Sabor danas završiti 27., izvanrednu sjednicu ili će zasjedati i sutra znat će se nakon sastanka predstavnika svih zastupničkih klubova što ga je, na početku popodnevnog rada, sazvao predsjednik Sabora Zlatko Tomčić.

Sabor naime, uz očitovanje o Nacionalnom programu i saborskoj rezoluciji o pristupu EU, treba raspraviti i prijedlog o sklapanju novog, četvrtog stand-by aranžmana s MMF-om. Stoga se, još jučer najavljivalo kako nije isključeno da Sabor zasjeda i u četvrtak.

U današnjoj saborskoj raspravi svi su klubovi podržali Vladin prijedlog da u veljači 2003. podnese zahtjev za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji, a većina je podržala i Vladin Nacionalni program za pridruživanje Uniji.

Stranke vladajuće koalicije u cijelosti su podržale Vladine prijedloge o pridruživanju Uniji, dok je oporba iznijela niz primjedbi na Nacionalni program, posebno u gospodarskom segmentu, i istaknule da se radi ´o predizbornom programu Vlade´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara