SABOR POSJETIO UKRAJINSKI MINISTAR RADA I SOCIJALNE POLITIKE

Hrvatski sabor u utorak je posjetio ukrajinski ministar rada i socijalne politike Mihajlo Papijev koji je s potpredsjednikom Sabora Matom Arlovićem i predsjednicom saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Snježanom BigomFriganović razgovarao o mirovinskoj reformi u Hrvatskoj, izvijestio je Saborski ured za odnose s javnošću.

Ukrajinsko izaslanstvo posjetilo je Sabor kako bi razmijenilo iskustva u vezi s mirovinskom reformom, upoznalo se s pristupom tom problemu kroz zakonodavnu djelatnost te s problemima u fazi praktične primjene mirovinskih zakona, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također su ih zanimali kriteriji prema kojima je izabran hrvatski sustav mirovinskog osiguranja, koji je model korišten pri njegovom izboru i kakve su zakonodavne implikacije.

Arlović je pojasnio na koji način funkcionira hrvatski mirovinski sustav uz obrazloženje da je upravo u proceduri zakon koji bi regulirao treći stup mirovinskog osiguranja, dok je Biga-Friganović naglasila da je Hrvatska nakon brojnih izmjena mirovinskih zakona u posljednjih 10 godina napustila sustav solidarnosti koji zbog nepovoljnog omjera radnog aktivnog i uzdržavanog stanovništva više nije mogao opstati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara