Sabor: Sazvana 34., izvanredna sjednica

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić sazvao je danas 34. izvanrednu sjednicu, na kojoj će Sabor, od sutra do subote, 19. srpnja, raspraviti 15 zakonskih prijedloga.

Izvanredna sjednica sazvana je jer Sabor nije uspio odraditi zakonske tekstove koji su bili predviđeni za raspravu prije ljetne stanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na predloženom dnevnom redu izvanredne sjednice nisu samo prijedlozi iz paketa europskih zakona, kako je ranije najavljivano, nego i, primjerice, prijedlog izmjena Zakona o posebnom porezu na naftne derivate, te prijedlog odluke o imenovanju pravobraniteljice za djecu.

Na dnevnom redu su i prijedlog za potvrđivanje nekoliko međunarodnih protokola, kojima se uređuje pohrana industrijskog dizajna i suradnja na području patenata, sporazum o slivu rijeke Save te sporazum o sigurnosti, koji je Vlada potpisala s NATO-om.

Među točkama predviđenim za raspravu su i prijedlozi zakona o željeznicama, o lijekovima i medicinskim proizvodima, o zdravstvenoj zaštiti, o liječništvu, ljekarništvu, stomatološkoj djelatnosti, sestrinstvu i dr.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara