Sabor: Što je traumatičnije za djecu: spot ili štafeta?

Je li za djecu traumatičnije pojaviti se u spotu političke stranke ili nositi štafetu bivšem maršalu, dvojba je koju su u današnjoj saborskoj raspravi o radu pravobraniteljice za djecu otvorile zastupnice Ingrid Antičević-Marinović (SDP) i Zdenka Babić-Petričević (HDZ).

SDP-ova je zastupnica, naime, kao primjer zloupotrebljavanja djece spomenula snimanje HDZ-ovog predizbornog spota s djecom iz jednog zadarskog vrtića, bez znanja i odobrenja njihovih roditelja.

Tvrdnje da ta djeca žive s posljedicama, odbacila je, međutim, HDZ-ova zastupnica, uzvrativši joj da posljedice imaju djeca koja su kroz 50 godina komunističke vlasti nosila štafetu (maršalu Titu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta se djeca od toga ni dan danas ne mogu osloboditi, ustvrdila je Babić-Petričević.

Pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević-Vrsaljko završno je sa zastupnicima podijelila nezadovoljstvo blagim kažnjavanjem zlostavljača, ali i odgovornih osoba koje su propustile poduzeti mjere da djecu zaštite od zlostavljača.

Nasilnike se, navela je, obično kažnjava novčano, za bludne radnje zlostavljači najčešće dobiju uvjetne kazne, a tek kod silovanja zatvorske kazne, navela je pravobraniteljica.

Sabor je zaključio raspravu o izvješću pravobraniteljice za djecu, a rad je nastavio raspravom o izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2004.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara