Sabor sutra nastavlja 7. sjednicu

Nakon desetodnevne stanke, Hrvatski sabor sutra nastavlja 7. sjednicu na čijem je dnevnom redu još 25 točaka.

Među njima je i konačni prijedlog zakona o kamatama po kojemu bi se zatezne kamate obračunavale jednostavnim kamatnim računom i ne bi se pripisivale glavnici.

Visinu stope zatezne kamate propisivala bi Vlada na prijedlog posebnog stručnog tijela - odbora za utvrđivanje kamatnih stopa. U tom tijelu sjedili bi predstavnici Ministarstva finacija, Hrvatske narodne banke, financijskih institucija, potrošača i, možda, znanosti.

Očekuje se da će najviše zastupničke pozornosti i dvojbi potaknuti prijedlog da spomenuti odbor predlaže i najvišu stopu ugovorne kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U drugom čitanju pred Saborom će se naći konačni prijedlozi zakona o postupku primopredaje vlasti te o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti.

Zastupnički klubovi i sami zastupnici Saboru su uputili desetak tzv. privatnih zakona, među njima prijedlog zakona o političkim strankama (Klub SDP-a), o državnom fondu za privremeno uzdržavanje djece (Đurđa Adlešić, HSLS) itd.

Sabor će ovaj tjedan posjetiti predsjednik Narodnog vijeća Slovačke Pavol Hrušovski (sutra) i albanski predsjednik Alfred Moisiu (u petak).

(Hina) xum yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara