Sabor sutra o izmjenama Poslovnika u vezi s elektroničkim glasovanjem

HRVATSKI sabor sutra će, nastavljajući 32. sjednicu, raspraviti izmjene saborskog Poslovnika po kojima bi se osiguralo korištenje elektorničkog glasovanja.

Izmjene je izradio Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a nakon što su pojedini zastupnici upozorili da bi bez jasnih pravila glasovanja novi sustav mogao biti zlouporabljen.

Elektronički sustav glasovanja u Sabor je uveden početkom svibnja, no još nije zaživio što zbog tehničkih, a što zbog poslovničkih razloga.

Izglasavanjem izmjena, otklonile bi se poslovničke zapreke, pa bi novi sustav glasovanja mogao biti primjenjen ovog tjedna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku četvrtog radnog tjedna, Sabor će raspraviti i prijedlog zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koji treba urediti niz pitanja iz tog područja - od sadržaja akademske samouprave i autonomije sveučilišta, preko ustroja i zadaća Nacionalnog vijeća za znanost do financiranja znanstvenih projekata.

Pred Saborom će se naći i izmjene Zakona o trošarinama na osobne automobile, plovila i zrakoplove što su ih odvojeno predložili odbori za ratne veterane te za gospodarstvo, razvoj i obnovu.

Do konca tjedna, kada će završiti 32. sjednica, zastupnici trebaju raspraviti još 30-ak točaka, od kojih gotovo trećinu čine tzv. privatni, odnosno zakoni što su ih predložili zastupnici ili njihovi klubovi.

Sabor će 30. svibnja svečanom sjednicom obilježiti spomendan i svoj dan - Dan Hrvatskog sabora, spominjući se 30. svibnja 1990. kada je konstituiran prvi višestranački Sabor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara