SABOR SUTRA O POVJERENJU NOVOJ VLADI

Hrvatski sabor u sutrašnjem bi nastavku 2. izvanredne sjednice trebao glasovati o povjerenju novoj vladi, na čelu s premijerom Ivom Sanaderom.

Nova će vlada imati 14 ministarstava, pet manje nego dosadašnja, a u noj bi trebalo sjediti 12 HDZ-ovih ministara, jedan nestranački i jedna ministrica iz DC-a.

Kako je ranije najavio mandatar Sanader, potpredsjednici vlade bit će Jadranka Kosor, buduća ministrica obitelji, međugeneracijske solidarnosti i branitelja, te Andrija Hebrang, ministar zdravstva i socijalne skrbi.

Novim ministrom financija trebao bi postati Ivan Šuker, ministar vanjskih poslova bit će Miomir Žužul, a ministar obrane Berislav Rončević.

Marjan Mlinarić vodit će Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Branko Vukelić Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministricom pravosuđa trebala bi postati predsjednica DC-a Vesna Škare - Ožbolt, a Ministarstvo europskih integracija vodit će Kolinda Grabar - Kitarović.

Dužnost ministra mora, turizma, prometa i razvitka obnašat će Božidar Kalmeta, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, a ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Božo Biškupić vodit će Ministarstvo kulture, a Marina Matulović-Dropulić Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Potvrdi li ju sutra Sabor, nova bi vlada, po najavama, prvu sjednicu trebala održati 5. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara