Sabor tek sutra o Krškom, od vlade se traži odgovor je li Ugovor stupio na snagu

HRVATSKI sabor neće danas glasovati o HSLS-ovom prijedlogu da se izvan snage stavi ratificirani Ugovor o nuklearki Krško, već će to učiniti sutra nakon što dobije jasan odgovor Vlade je li Ugovor stupio na snagu ili nije.

Od Vlade tražimo jasan odgovor je li Ugovor već stupio na snagu bez obzira na sadržaj (slovenske) note, izjavio je u nastavku saborske sjednice predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, a nakon sastanka predstavnika klubova s ministrom gospodarstva Ljubom Jurčićem.

I u izjavi novinarima neposredno po završetku tog sastanka, Tomčić je kazao da su se klubovi dogovorili i uputili zahtjev Vladi da dade "vrlo važnu informaciju da li je ugovor između vlada Hrvatske i Slovenije stupio na snagu bez obzira što je sadržaj slovenske note na neki način ipak uvjetovan". To je, istaknuo je, bitno pitanje na koje se odgovor očekuje sutra.

Ako Vlada odgovori da Ugovor nije stupio na snagu, onda ćemo dalje nastaviti s usklađivanjem prijedloga zaključaka, rekao je Tomčić.

Ako je pak Ugovor stupio na snagu onda ćemo se, kaže Tomčić, naći u posve novoj situaciji za koju se ovog trenutka ne može predvidjeti kako će ići dalje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Jurčić obećao je da će Vlada provjeriti je li Ugovor stupio na snagu ili ne. Provjerit ćemo je li Ugovor stupio na snagu ili ne, jer to traži Sabor, kazao je Jurčić nakon sjednice saborskih klubova na kojoj je bio prisutan.

Ako je Ugovor stupio na snagu, objašnjava Jurčić, to znači da se primjenjuje i stav je Vlade i Ministarstva gospodarstva da bi situacija bila bolja da je Ugovor na snazi.

Na pitanje koliko se u ovom trenutku nalazimo bliže ili dalje od međunarodne arbitraže o nuklearci Krško, Jurčić nije mogao odgovoriti. Ne mogu to procjenjivati prije sutrašnje sjednice Sabora, odgovorio je.

(Hina) bn/tr/um sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara