SABOR U POSLIJEPODNEVNOM DIJELU SJEDNICE O RATIFIKACIJI

Hrvatski sabor je u poslijepodnevnom dijelu sjednice razmotrio prijedloge ratifikacije nekoliko državnih ugovora.

Bez rasprave je, među ostalima, 'odrađen' i prijedlog potvrđivanja budimpeštanske konvencije o prijevozu roba unutarnjim vodama, koja bi, po riječima državnog tajnika u Ministarstvu mora Branka Bačića, tebala omogućiti usklađenost propisa u zemljama potpisnicama.

Potreba za ratifikaciojom te konvencije posebno se pokazuje na području Vukovara, Osijeka, Slavonskog Broda i Siska, gdje se u posljednje vrijeme sve češće zahtijeva pretovar veće količine roba u riječnim lukama, kazao je Bačić.

Dodao je da je Vlada za potrebe održavanja i obilježavanja plovnih putova i ulaganje u luke u ovogodišnjem državnom proračunu izdvojila oko 80 milijuna kuna, što bi, uz ratifikaciju budimpeštanske konvencije, trebalo omogućiti gospodarski oporavak tih krajeva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspravljeni su i prijedlozi ratifikacije ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Čileom i Iranom, uz primjedbu HSP-ovca Pere Kovačevića da je robna razmjena s Iranom tako mala da se predloženi sporazum "do sada mogao odnositi samo na Ćiru Blaževića, a sada i na Branka Ivankovića".

Razmotreni su i prijedlozi potvrđivanja nekoliko europskih sporazuma koji reguliraju televizijsku djelatnost.

(Hina) xibob ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara