Sabor utvrdio popis tvrtki od posebnog državnog interesa

HRVATSKI sabor utvrdio je danas popis od 210 tvrtki od posebnog državnog interesa, u čijim će nadzornim odborima moći sjediti državni dužnosnici.

Izmijenio je Zakon o suzbijanju zlouporabe opojnih droga čime su stvoreni uvjeti da se osnuje povjerenstvo koje će, umjesto sudova, nadzirati uništavanje zaplijenjene droge.

U povjerenstvu, koje će osnovati Vlada, bit će sedam članova - po jedan predstavnik Vladina Ureda za suzbijanje droga, ministarstava unutarnjih poslova, zdravstva, pravosuđa, obitelji i gospodarstva te Hrvatskog novinarskog društva.

Sabor je izglasovao izmjene Zakona o sudovima, po kojima tajnik Vrhovnog suda postaje državni dužnosnik, a imenuje ga predsjednik Vrhovnog suda uz prethodno mišljenje Opće sjednice tog Suda.

Potvrdio je neke međunarode ugovore i protokole, u drugo je čitanje poslao zakonske prijedoge o cestovnom prometu, te o eksplozivnim tvarima, a donio je i nekoliko kadrovskih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasovanjem o raspravljenim točkama, Sabor je završio današnji i ovotjedni rad, a 10. sjednicu nastavlja u utorak, 5. listopada kada će se pred zastupnicima naći prijedlog izmjena Ovršnog zakona.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks pozvao je zastupnike da, u povodu Dana nezavisnosti, nazoče svečanoj sjednici 7. listopada.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara