Sabor završio današnje zasjedanje

Hrvatski sabor je do samog kraja današnjeg zasjedanja raspravljao o Izvješću državnih revizora o revizijama obavljenim 2004., a tu će raspravu nastaviti i sutra.

Saborska je većina i u poslijepodnevnim satima bivšu Vladu optuživala za brojna kršenja zakona o javnoj nabavi, koji je Sabor donio u prošlom sazivu.

Posebno su upozoravali na propuste u bivšem Ministarstvu javnih radova, obnove i graditeljstva, koje je, tvrde HDZ-ovci, bilo "vlada za sebe".

To je ministarstvo autonomno donosilo odluke i prikrivalo troškove, prebacujući ih u iduću proračunsku godinu, tvrdili su HDZ-ovci, ističući kako očekuju da će se nepravilnostima iz Izvješća pozabaviti i Državno odvjetništvo.

Navodima o nesavjesnom poslovanju Ministarstva graditeljstva usprotivila se Alenka Košiša Čičin-Šain, upozoravajući na činjenicu da je riječ o ugovorima o građenju, koji, kaže, pretpostavljaju izvršenje kroz dvije proračunske godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacila je i navode da je to ministarstvo ugovore sklapalo protivno Zakonu o javnoj nabavi, tvrdeći da su javna nadmetanja poništavana isključivo u slučajevima u kojima su ponuđeni iznosi bili veći od planiranih.

Samo u tim slučajevima išlo se na izravnu pogodbu, i to uvijek u skladu sa Zakonom, ustvrdila je.

U cjelodnevnoj raspravi o Izvješću sudjelovalo je pedesetak zastupnika, a desetak prijavljenih raspravljat će sutra.

(Hina) xibob ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara