Saborski klubovi podržali zakon o zaštiti radničkih potraživanja u slučaju stečaja

PRIJEDLOG zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca dobio je danas podršku zastupničkih klubova u Hrvatskom saboru.

Pozdravljajući predloženi zakon, parlamentarni klubovi koji su sudjelovali u raspravi, izrazili su žaljenje što zakon nije donesen i ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tonči Tadić (Klub HSP/HKDU-a) podsjetio je da je osnivanje fonda za zaštitu radničkih potraživanja u stečaju Vladi predloženo prije više od dvije godine. Da je tada fond i osnovan, čitav val stečajeva bio bi potpuno drugačiji, kazao je Tadić, ocjenjujući da je donošenje zakona četiri mjeseca prije parlamentarnih izbora pokušaj prikupljanja dodatnih političkih poena.

Vesna Škare-Ožbolt (Klub DC-a) zatražila je da se zaštita potraživanja osigura i radnicima čija su poduzeća otišla u stečaj prije donošenja ovoga zakona.

"Ograniči li se to pravo na buduće stečajeve, što će biti s 130.000 radnika čija su poduzeća u stečaj otišla prije 2000. i s radnicima 5.358 poduzeća koja su u stečaj otišla u posljednje tri godine", upitala je Ožbolt.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara