Saborski Odbor za lokanu samoupravu održat će sjednicu u Donjem Lapcu

SABORSKI odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu sutrašnju tematsku sjednicu održat će u Donjem Lapcu, na kojoj će se razmotriti problemi općina koje se nalaze na području od posebne državne skrbi.

Na tematsku sjednicu Odbora u Donji Lapac doći će članovi Odbora, zamjenik ministra za javne radove Venko Čurlin, te predstavnici Ministarstva pravosuđa, Ličko-senjske županije i načelnici općina Udbine, Gračaca i Plitvica.

Načelnik Donjeg Lapca Milan Đukić, također član Odbora, domaćin je sastanka.

Đukić je izjavio za Hinu da je "Lapac ogledni primjer količine funkcioniranja pravne države, i količine političke volje vladajuće koalicije da izgradi građansku i demokratsku državu".

Dodao je da je Lapac i primjer mogućeg suživota, jer je to jedna od najrazrušenijih općina u ratu, u kojoj danas žive domicilni Srbi i Hrvati, kao i Hrvati izbjegli iz BiH koji su stradali u ratnim sukobima s tamošnjim srpskim i bošnjačkim narodom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đukić je ocijenio da je u Lapcu unatoč nizu teškoća život daleko snošljiviji i prosperitetniji nego u općinama u koje država više ulaže, a kao primjer je naveo da je Lapac jedina općina koja vodu dobiva iz BiH.

Na sjednici Odbora, rekao je, moglo bi biti riječi i o ukinutim stanarskim pravima u Hrvatskoj, jer se ta problematika tiče i područja od posebne državne skrbi.

Đukić se zalaže za zamjenu stanarskih prava, stanovima u državnom vlasništvu, bez uvjetovanja hoće li ti građani živjeti u Hrvatskoj ili ne.

(Hina) daju sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara