Saborski proračun za 80 milijuna kuna manji

U VLADINU prijedlogu državnog proračuna za 2006., teškom ukupno 98,8 milijardi kuna, za potrebe Hrvatskog sabora predviđeno je oko 142 milijuna kuna, 80 milijuna manje nego lani.

Prošle je godine, naime, u saborskom budžetu bio i iznos od oko 92,6 milijuna kuna za održavanje predsjedničkih i lokalnih izbora, no kako predstojeća godina nije izborna, nije predviđen ni novac za tu namjenu.

Za razliku od prošle i ove godine, u saborskom je proračunu za iduću godinu predviđen novac za obilježavanje Spomendana Bleiburške tragedije i Križnog puta, u iznosu od 400.000 kuna.

Milijun i četristo tisuća proračunskih kuna predviđeno je za osnivanje saborske televizije, što su u više navrata predlagali mnogi parlamentarni klubovi, u ovom, ali i u prošlom sazivu Sabora.

Iako je ukupan budžet Sabora smanjen, za plaće zaposlenika iduće je godine predviđeno 77 milijuna kuna, 17,7 posto više nego lani.

Za 66,5 posto povećan je iznos namjenjen informatizaciji Sabora. Dva milijuna i šesto tisuća kuna predviđenih za tu namjenu vjerojatno će se, među ostalim, utrošiti za kupnju prijenosnih računala za zastupnike, po odluci saborskog Predsjedništva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara