Saborsko izaslanstvo doputovalo u službeni posjet Bugarskoj

IZASLANSTVO Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Vladimirom Šeksom doputovalo je u nedjelju navečer u dvodnevni službeni posjet Republici Bugarskoj na poziv predsjednika Narodnog sobranja Ognjena Gerdžikova.

U saborskom izaslanstvu, kojega je u zračnoj luci u Sofiji dočekao podpredsjednik parlamenta Ljuben Kornezov, u Bugarsku su doputovali Mato Arlović (SDP), Darko Milinović (HDZ) i Miroslav Rožić (HSP), koji je ujedno i član Hrvatsko-bugarske skupine prijateljstva u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ponedjeljak će se predsjednik Sabora sastati sa svojim kolegom Gerdžikovom, bugarskim predsjednikom Georgijem Prvanovim, predsjednikom vlade Simeonom Sakskoburggotskim i potpredsjednikom vlade Plamenom Panajotovim. Također su predviđeni razgovori s čelnicima Odbora za europske integracije i Odbora za vanjsku politiku, obranu i sigurnost.

Kako se očekuje, teme razgovora bit će bilateralni odnosi i mogućnosti njihova daljnjeg produbljivanja, prvenstveno s obzirom na to da obje države intenzivno rade na ostvarenju strateškog cilja pristupanja Europskoj uniji, a jedna od važnih tema bit će i bugarska iskustva o tijeku priprema ulaska u punopravno članstvo NATO-a.

Bugarska je početkom travnja ove godine, zajedno s još sedam bivših komunističkih zemalja, primljena u punopravno članstvo NATO-a, a u Europsku bi uniju, prema najavama, trebala ući 2007. zajedno sa susjednom Rumunjskom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara