Saborsko stajalište o haaškim optužnicama koncem travnja

HRVATSKI sabor vjerojatno će koncem travnja, točnije 22. ili 23. travnja raspraviti i utvrditi stav o neprihvatljivim dijelovima haaških optužnica, najavio je danas predsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Šeks je to rekao nakon sastanka saborskog čelništva s predsjednicima klubova zastupnika i parlamentarnih stranaka, te premijerom Ivom Sanaderom i ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt.

Podloga za saborsku raspravu trebali bi biti zaključci koje će izraditi posebna radna skupina sastavljena od predstavnika svih klubova, rekao je Šeks.

Šeks je novinarima rekao da su svi sudionici današnjeg sastanka pokazali visok stupanj odgovornosti u pogledu utvrđivanja datuma saborske rasprave i suglasili se da ne bi trebala biti tempirana prije nego što statusna konferencija Haaškog suda donese odluku (o mogućnosti da se generali Mladen Markač i Ivan Čermak brane sa slobode).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora potvrdio je da su sudionici današnjeg sastanka kod utvrđivanja datuma rasprave vodili računa o činjenici da bi Hrvatska u travnju trebala dobiti avis.

Rekao je i da danas nije bilo službenih informacija o novim optužnicama iz Haaga.

Ministrica pravosuđa Škare Ožbolt, koja je na sastanku bila nepunih sat vremena, nije željela davati nikakve izjave, kazavši da nema što reći i da ide na drugi sastanak.

Bez izjave je pored novinara prošao i premijer Ivo Sanader.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara