Sabri: Sadam Husein je živ i zdrav

Irački ministar vanjskih poslova Naji Sabri kasno je u nedjelju izjavio da je irački predsjednik Sadam Husein živ i zdrav unatoč intenzivnim američkim i britanskim bombardiranjima njegovih palača u Bagdadu.

"Predsjednik Sadam Husein je vrlo dobro, dobrog je zdravlja i vodi naš narod u borbi protiv ove kolonijalne agresije", rekao je Sabri u Kairu uoči sastanka ministara vanjskih poslova Arapske lige u ponedjeljak.

"Njemu je mnogo bolje nego (Georgeu) Bushu i (Tonyju) Blairu", rekao je Sabri, govoreći o američkom i britanskom vođi koji su pokrenuli rat kako bi zbacili Sadama i razoružali Irak od navodnog oružja za masovno uništenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sadam ima povjerenja u sebe i narod, jer je čovjek duboke vjere u Boga", rekao je Sabri. "Njega (Sadama) njegov narod voli, a Busha mrzi vlastiti narod... i svi narodi širom svijeta".

Američki i britanski dužnosnici priznali su da nemaju nikakvih saznanja o tome gdje je i u kakvom je stanju Sadam nakon početka rata, a iračke vlasti stalno ponavljaju da su on, njegova dva sina i drugi visoki irački dužnosnici živi, zdravi i na sigurnom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara