Sačić već zna da će Gotovinu osuditi?! Najavio veliki prosvjed dan nakon haške presude

Foto: AFP

NAKON najave inicijative "Stop progonu hrvatskih branitelja" da će 15. travnja na Trgu bana Jelačića  uživo pratiti TV prijenos presude Gotovini, Čermaku i Markaču, čini se da će se dan poslije na istom mjestu održati novi prosvjedni braniteljski skup. Iako se ne zna hoće li presuda biti osuđujuća, neke braniteljske udruge su očito pesimistične i već su zagrebačkoj policiji prijavile okupljanje na Trgu 16. travnja u 12 sati.

"Duboko smo svjesni da će glavni emotivni naboj na ovom skupu ovisiti o konkretnoj presudi našim ratnim zapovjednicima Gotovini, Markaču i Čermaku, no svjesni smo i povijesnog značenja te prvostupanjske presude i slijedom toga preuzimamo odgovornost za održavanje ovog mirnog i dostojanstvenog javnog skupa", stoji u pozivu Željka Sačića iz Udruge branitelja 1990.-1996.

Unaprijed poziva prosvjednike da ne dolaze u civilnoj odjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavu gore, sjetite se dana ponosa i slave, obucite dijelove ratnih odora, ponesite ratne barjake i dođite tamo gdje vam je tog dana rezervirano mjesto, uz vaše suborce. Sve ostalo će biti povijest", poziva Sačić.

U pozivu se ne pojašnjava hoće li se skup održati ako presuda bude oslobađajuća, ali Sačić već ima scenarij u slučaju osude generalske trojke.

"Nemojte nasjedati na priče koje će plasirati vladajući i neki drugi. U stilu 'pa je li to pametno, mudro, štetno' i tome slično. Svi smo već siti tih priča kojih smo se naslušali proteklih godina napretek. Istodobno smo tonuli sve dublje i sve više bili svjedoci razaranja svih vrednota našeg Domovinskog obrambenog rata i marginaliziranja te kriminaliziranja naših branitelja i osloboditelja", navodi u pozivu Sačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara