SAD: FBI TRAGA ZA ČETVORICOM POTENCIJALNIH TERORISTA

FBI je u petak objavio kako traga za četiri osobe koji bi mogli predstavljati terorističku prijetnju za Sjedinjene Države.

FBI je rekao kako traži informacije o dvojici Saudijaca, te Marokancu i Tunižaninu, koji bi mogli biti upleteni u terorističku zavjeru protiv američkih interesa. Nije rečeno o kakvoj se konkretno prijetnji radi.

FBI traži Adnana El Shukrijumaha (28) rođenog u Saudijskoj Arabiji, za kojega se ranije tvrdilo da je operativac al-Qaide; Marokanca Karima El Mejjatija (35), s francuskom putovnicom; Saudijca Zubayra Al-Rimija (29), te Tunižanina Abderraoufa Jdeyja (38), koji možda posjeduje kanadsku putovnicu.

Jdey je u pronađenoj samoubilačkoj poruci obećao umrijeti boreći se protiv nemuslimana, nevjernika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

FBI u upozorenju nije povezao četvoricu s al-Qaidom, mada su ranije američke sigurnosne službe tvrdile da je El Shukrijumah pripadnik skupine.

Objava FBI-ja dolazi uoči obljetnice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. pred koju je u četvrtak američko ministarstvo domovinske sigurnosti upozorilo da teroristička skupina al-Qaida možda planira napad na Sjedinjene Države otetim međunarodnim zrakoplovom koji prelijeće preko SAD-e ili trovanjem vode i zaliha hrane.

Ministarstvo domovinske sigurnosti je u svojem upozorenju reklo kako ne raspolaže određenom informacijom o ciljevima i datumima napada nego samo da je zabrinuto mogućim al-Qaidinim planovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara