SAD jačaju ulogu posebnih snaga protiv terorizma

PENTAGON je odlučio dati dosad neviđena sredstva i ovlasti svojim posebnim snagama u borbi protiv terorista, piše u ponedjeljak list The Washington Times.

Ministar obrane Donald Rumsfeld odlučio je dati Zapovjedništvu za posebne operacije 7 milijardi dolara za kupnju opreme i zrakoplova i za smještaj 4.000 dodatnih ljudi, piše list.

Bit će formirani posebni stožeri za planiranje i provedbu posebnih misija za hvatanje ili ubijanje terorista diljem svijeta koje će izvoditi specijalci Delta, Seals ili drugi komandosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zapovjedništvo za posebne operacije, koje vodi general Charles Holland, ima 47.000 operativaca i osoblja. Njegova dosadašnja uloga bila je da osigurava vojnike za posebne operacije koji su u pojedinim vojnim misijama bili podređeni zapovjednicima misija.

U novim uvjetima Zaspovjedništvo će samostalno planirati i provoditi pojedine operacije borbe protiv al Qaede i drugih terorista, ali će u regionalnim operacijama, kao što je rat u Afganistanu ili Iraku, ostati podređeno regionalnim zapovjednicima, piše The Washington Times.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara