SAD KAŽE DA NE NUDI POMOĆ JUGOSLAVIJI ZA UHIĆENJE MLADIĆA

Američki veleposlanik za ratne zločine Pierre Richard Prosper nije ponudio Beogradu nikakvu pomoć u zamjenu za uhićenje Ratka Mladića, ali bi uhićenje Mladića i drugih optuženika ojačalo suradnju Sjedinjenih Dražava i SR Jugoslavije, rekao je u petak glasnogovornik State Departmenta.

Reagirajući na medijske navode da je Prosper tijekom posjeta SR Jugoslaviji ovoga tjedna ponudio Beogradu financijsku potporu ako uhiti ratnog generala bosanskih Srba Ratka Mladića, glasnogovornik Richard Boucher je rekao novinarima kako Prosper nije ponudio Beogradu nikakav dogovor.

On je kazao kako SAD smatra da Mladić, Radovan Karadžić kao i ostali optuženi za ratne zločine trebaju ići u Den Haag.

Boucher je dodao da bi njihov odlazak u Den Haag ojačao suradnju Sjedinjenih Država sa SR Jugoslavijom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjedinjene Države trebaju 31. ožujka odobriti 40 miljuna dolara pomoći Beogradu, za što je potrebno uvjerenje State Departmenta da jugoslavenske vlasti zadovoljavajuće surađuju s Haškim sudom.

Prosper je u utorak u Beogradu zatražio uhićenje i izručenje Haškom sudu Ratka Mladića, te Veselina Šljivančanina i Miroslava Radića iz ´vukovarske trojke´ koje je Haški sud optužio za ratne zločine.

On je pred posjet SR Jugoslaviji upozorio da Beograd ne čini dovoljno u suradnji s Haškim sudom i kako je vrijeme da se uhite ratni zločinci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara