SAD: MMF i Svjetska banka mogući teroristički ciljevi

U SKLADU s novim obavještajnim podacima koji upućuju na mogućnost terorističkoga napada, Sjedinjene su Države u nedjelju podigle stupanj pripravnosti u financijskim institucijama u Washingtonu; New Yorku i New Jerseyu.

Obavještajni podaci pokazuju da je moguć napad na Međunarodni monetarni fond i Svjetsku banku u Washingtonu te na njujoršku burzu, objavio je američki ministar domovinske sigurnosti Tom Ridge koji je novinarima objasnio razloge uvođenja novih mjera pripravnosti.

Izrijekom je spomenuo zgrade financijskih institucija Prudential u New Jerseyu i Citigroupa u New Yorku te njujoršku burzu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Predsjednik (Bush) je danas donio konačnu odluku, složio se s preporukom ministra (domovinske sigurnosti) Ridgea i podigao razinu pripravnosti", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Erin Healy.

Prema njezinim riječima, do te je promjene došlo jer su američke vlasti u zadnja 72 sata primile nove obavještajne podatke, a Bush od petka redovito svakodnevno prima informacije o stanju sigurnosti.

MMF je već primio obavijest o prijetnji, priopćio je glasnogovornik te monetarne ustanove.

"Američke su nas vlasti obavijestile o toj mogućoj prijetnji i poduzimamo sve nužne mjere", rekao je glasnogovornik Bill Murray.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara