SAD: Moguća odgoda izbora u slučaju terorističkog napada

AMERIČKI dužnosnici razmatraju pravne mogućnosti za odgodu predsjedničkih izbora u studenom u slučaju terorističkog napada Al Qaide ove jeseni, izvijestio je tjednik Newsweek u broju od ponedjeljka.

Newsweek navodi neimenovane izvore prema kojima je američko ministarstvo domovinske sigurnosti prošlog tjedna zatražilo od ministarstva pravosuđa da analizira koji pravne mjere bi bile potrebne za odgodu izbora ako bi došlo do terorističkog napada.

Ministar domovinske sigurnosti Tom Ridge upozorio je prošlog četvrtka da Al Qaida planira veliki napad u Sjedinjenim Državama kako bi poremetila izbore predviđene za 2. studenoga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ministarstva pravosuđa je zatraženo da razmotri pismo koje je Ridgeu uputio DeForest Soaries, predsjednik novoosnovanog Američkog povjerenstva za pomoć izborima, u kojem je zatražio da Ridge zatraži od američkog Kongresa zakon kojim bi ovlastio njegovu agenciju da donese takvu odluku, piše Newsweek.

Soaris je upozorio da "savezna vlada nema agencije koja ima statutarne ovlasti da otkaže i pomakne datum saveznih izbora", navodi tjednik.

Glasnogovornik ministarstva domovinske sigurnosti Brian Roehrkasse rekao je tjedniku da ministarstvo "razmatra to pitanje kako bi odredilo koje korake treba poduzeti da se osiguraju izbori".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara