``SAD naglavce srlja u iznimno opasan sukob sa Sjevernom Korejom``

SJEVERNOKOREJSKA središnja novinska agencija (KCNA) u petak je objavila da SAD zahtjevima da sjeverna Koreja poništi svoj nuklearni program, prije nego li je dijalog uopće započeo, srlja u sukob.

Komentirajući izjave ministra obrane Donalda Rumsfelda i drugih američkih dužnosnika, KCNA navodi da Washington ide više za tim da "svrgne" sustav u Sjevernoj Koreji umjesto da razgovorima pokuša otkloniti spor oko nuklearnog pitanja.

"SAD naglavce srlja u iznimno opasan sukob sa Sjevernom Korejom, tvrdeći da niti će s njom razgovarati niti isključiti mogućnost rata", priopćuje KCNA.

Agencija nadalje piše da SAD "...poziva Sjevernu Koreju na razoružanje pod apsurdnim izgovorom njezinog nuklearnog programa da bi izvela iznenadni napad i svrgnula njezin politički sustav".

Rumsfeld je početkom tjedna izjavio da bi SAD, koji je pažnju usmjerio na Irak i potragu za njegovim oružjem za masovno uništenje, mogao istovremeno voditi dva rata i pobijediti te je upozorio Sjevernu Koreju da griješi misleći da će SAD biti zaokupljen samo Irakom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara