SAD pojačava ograničenja putovanja na Kubu

AMERIČKI predsjednik George W. Bush pojačao je u četvrtak ograničenja putovanja Amerikanaca na Kubu navodeći kao razlog da je kubanska vlada prošle godine poduzela niz koraka kako bi destabilizirala odnose sa Sjedinjenim Državama.

Bush je izdao naredbu kojom je ovlastio Ministarstvo domovinske sigurnosti da poduzme mjere kako bi spriječilo neovlašteno uplovljavanje američkih plovila u kubanske teritorijalne vode.

U obrazloženju odluke Bush je kao razlog naveo pokazanu spremnost kubanske vlade da upotrijebi bezobzirnu silu protiv američkih brodova kao i da bi joj uskratio sredstva koja mogu biti upotrijebljena u potpori terorističkih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bush ovom odlukom praktički pojačava provedbu američkih sankcija protiv režima Fidela Castra kako je i obećao u listopadu prošle godine.

Označivši kubansku vladu kao pokrovitelja terorizma, Bush je rekao kako je Castrov režim tijekom posljednjih 45 godina upotrebljavao silu ili prijetio njome kako bi potkopao američke interese, a u prošloj godini destabilizirao američko-kubanske odnose prijetnjama da će opozvati sporazume o emigrantima sa SAD-om te zatvoriti američku interesnu sekciju u Havani.

(Hina) xsl yrub

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara